انا جايبة طريقة سهلة للبسكويت انا شخصيا عملتها امبارح وكانت جميلة هى سهلة وتعمليها لوحدك المقادير
500 جم زبدة
200 جم سكر
100 جم لبن
20 جم نشادر
5 جم فانيليا
750جم دقيق
3 بيضات
نصف معلقة بيكنج بودر
الطريقة:
1- نخلط السكر والنشادر والدقيق مع بعض ونحط عليهم الزبدة وممكن تخليطى بايدك او فى الخلاط او بالعجان اللى فيها المدارب وده يكون احسنابس تضربوها كويس
2ـ ومامتك تمسك العجانة وتشتغل بيها وانتى بتحطى البيض ما تحتيهمش مرة واحدة لا حطى واحد وانتى بتضربى وشويةوواحدة وهكذا والعجانة شغالة
3-نضيف الفانيليا
4- نضبف اللبن سرسوب رفيع جدا واعجن في العجانة يعنى حطى اللبن براحة وبرضة العجانة شغالة
5- نخلط نصف معلقة البيكنج بودر ونستمر في العجن
6- نجيب القمع بتاع الحلويات ونحط فيه وش البسكويت بيبقي شكل المشط كده ويبقى طويل بس ده براحتك بس لازم القمع
7- اتاكدنا ان العجينة بقت طرية جدا ناخد جزء منها ونحطه في القرطاس ونخرج البسكويت عندنا في الصينية
8- نظبط الفرن علي درجةحرارة 120 مئوية وندخل الصينية لمدة 20 دقيقة وتخرج وبالهنا والشفا
ملحــــــــــــــــــــوظة: اخواتى اللى هيستخدموا المكنة بتاعة البسكويت يزودوا الدقيق بدل 750 جم يبقي كيلو دقيق علشان العجينة تطلع متماسكة وجامدة وما تبوظش فى المكنة انا ماما ساعدتنى فى تطليعها من الفرن وارقاهم المقادير
-ياريت اللى يجرب يا اخواتى ييجي يقولى وانا ان شاء الله انا واثقة انه هيطلع تحفة